افرادی که از هوش کلامی- زبانی بالایی برخوردار هستند دارای گنجینه لغات وسیعی هستند.

افرادی که از این هوش بهره مند هستند، در به کارگیری کلمات به صورت شفاهی از توانایی بسیار بالایی برخوردار هستند، مثل سخنران ها، سیاست مداران، داستان گویان و غیره.

همچنین در به کار بردن کلمات به صورت نوشتاری نیز از توانایی بالایی برخوردار هستند، مانند شعر گفتن، ویراستاری کردن، روزنامه نگاری و غیره.

هوش کلامی زبانی

هوش کلامی زبانی با فن بیان کاملا متفاوت است ولی یکی از مهم ترین مهارت هایی است که شما برای اینکه فن بیان خوبی داشته باشید، ابتدا باید از آن برخوردار باشید.

 

هوش کلامی زبانی چیست؟هوش کلامی

 

هوش کلامی زبانی، یکی از مهم ترین هوش های هشتگانه گاردنر محسوب می‌شود. ( اگر با هوش های هشتگانه گاردنر آشنایی ندارید میتوانید مقاله هوش های هشتگانه گاردنر را ملاحظه بفرمایید)

افرادی که از هوش کلامی زبانی بالایی برخوردار هستند باید در زمینه‌های ذیل مهارت‌های خوبی را کسب کنند.

 

  1. مهارت گوش کردن
  2. مهارت حرف زدن
  3. مهارت قصه گفتن
  4. مهارت توضیح دادن
  5. مهارت درس دادن
  6. مهارت طنز پردازی
  7. مهارت دریافت مفهوم و معنی کلمه ها
  8. مهارت به خاطر سپاری و به یاد آوردن اطلاعات
  9. مهارت قانع کردن دیگران با کمک کلمه ها و واژگان

 

در مدرسه املا و انشاء همیشه خوب بودند  و میتوانند خوب صحبت کنند و خوب منظور خود را به افراد دیگر بفهمانند این افراد میتوانند صاحب مشاغلی از جمله:

  • مشاوره
  • وکالت
  • و معلمین خوبی باشند

تقویت هوش کلامی

تسلط ما بر کلمات و هوش کلامی مهم‌ترین مهارتی است که باید آن را توسعه دهیم. یادگیری سایر مهارت‌ها در سایه‌ی استفاده از زبان میسر می‌شود. در زمان کودکی بیشترین تمرکز کودکان بر روی یادگیری مهارت‌های کلامی است. توانایی حرف زدن، فهمیدن حرف دیگران، خواندن و نوشتن شامل همین مهارت‌ها می‌شود. کودک در هر جایی که متولد و بزرگ شود، باید هزاران ساعت را صرف یادگیری زبان بومی خود کند. کودک کم‌کم پیچیدگی‌ها، لطافت و دامنه‌ی گستردگی زبان را فرا می‌گیرد. با این حال معمولا وقتی مهارت کلامی افراد به سطح مشخصی رسید، روند تقویت این مهارت متوقف می‌شود.