هر انسانی برای خوب زندگی کردن باید خوب خودش را بشناسه و به خودش اعتماد داشته باشد.حالات روحی و عاطفی دیگران رو درک کنه تا بتواند با آنها ارتباط خوب و موثری را برقرار کند مسئولیت های خودش را خوب بداند و به درستی به آنها عمل کند و به جا و درست از گفتار در برقراری ارتباط بادیگران استفاده کند توانایی حل کردن مسائل را داشته باشد و بحران های پیش آمده در زندگی را بتواند خیلی خوب مدیریت کند همه ی این موارد و بسیاری از موارد دیگر جز مهارت های زندگی به حساب می آیند.
افراد باید از سنین کودکی آنها را یاد بگیرند و مرتب تمرین کنند این وظیفه به عهده والدین مسئول است و از راه بازی های هدفمند این مهارت را به کودکان خود آموزش دهند و تقویت کنند
سایت هوشکا این امکان را فراهم کرده است تا با خریداری بسته ارزیابی هوش کودک هم هوش کودک خود را بسنجیم و هم مهارت های مهم زندگی و اجتماعی را تقویت کنیم.
آموزش مهارت های زندگی به کودکان
آموزش مهارت های زندگی به کودکان جز مسیولبت های مهم والدین به شمار می آیند اما اگر پدر و مادر این مسیولیت مهم را جدی نگیرند قطعا کودکان در آینده با مشکلات جدی رو به رو میشوند از جمله:
- نمیتواندد به خودشون اعتماد کنند
- دچار افسردگی و گوشه گیری میشوند
- نه تنها بحران های زندگی را نمیتواند مدیریت کنند بلکه مشکلات کوچک زندگی را هم نمیتوانند حل کنند
اگر کودک در برقراری ارتباط اجتماعی ضعیف باشد و نتواند خواسته های خودش را به خوبی به دیگران بیان کند به تدریج از جامعه ترد میشود.
از نگاهی دیگر اگر این مهارت را نتواند به خوبی یاد بگیرد دور بودن از خانواده باعث ایجاد استرس در فرزند شما میشود و نداشتن مهارتهای لازم جهت ارتباط برقرار کردن با دیگران، این استرس را تشدید میکند. محققان دریافتهاند که با یاد گرفتن مهارتهای اجتماعی ، میزان هورمون کورتیزول بچهها کاهش پیدا میکند. علاوه بر این، بچههایی که با همسنوسالان خود بهتر ارتباط برقرار میکنند، راحتتر دوست پیدا میکنند. بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد دوستیهای دوران کودکی برای سلامت ذهن بچهها مفید است. روابط اجتماعی به بچهها کمک میکند تا آیندهی روشنتری داشته باشند.